DB error table doesnt exits



  • I instaled AsgardCms properly but when I run app. I got this error.

    SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'asgard_blog.menu__menus' doesn't exist (SQL: select * from menu__menus where (select count(*) from menu__menu_translations where menu__menu_translations.menu_id = menu__menus.id and locale = en and status = 1) >= 1 order by created_at desc)



  • so am I did something wrong. or it is kind of bug. I can create this table manual. If any help I can get I will be preciate. For now thanks for your help


  • Global Moderator

    Try to read this issue, it seems similar to yours #36
    But it all always points to that something has gone wrong at installation



  • @armababy thanks for your advice that problem base on user deleted .env file. I have one and App can connect db it creates bunch of tables but except menu__menus table.


  • Global Moderator

    @mehmetkirkoca the Menu module database migration has nothing unusual, it's basically same migration for all modules. I can not reproduce your problem.

    Is your other app on same machine? Have you tried to start from scratch? What else have you tried? What version of mysql you have.



  • Oh I use ubuntu I am running asgard cms on localhost. I dont think it is a mysql problem. I just check migrations files I saw only it has been run "database/migrations" subdirectory files. I think it doesnt run "Modules/Menu/Database/Migrations" subdirectory files or other modules migration files.



  • @mehmetkirkoca said:

    Oh I use ubuntu I am running asgard cms on localhost. I dont think it is a mysql problem. I just check migrations files I saw only it has been run "database/migrations" subdirectory files. I think it doesnt run "Modules/Menu/Database/Migrations" subdirectory files or other modules migration files.

    Buy the way I tried from scratch and I got the same result.


  • Global Moderator

    @mehmetkirkoca So whats in your asgard_blog database? Is there any tables, but menu__menus only missing? Did you try manually running migrations for menu module?

    Default installation should have 23 tables.



  • This post is deleted!


  • @mehmetkirkoca said:

    I have got only

    "activations,
    migrations,
    persistences,
    reminders,
    roles,
    role_users,
    setting__settings,
    setting__setting_translations,
    throttle,
    users"

    tables I used "php artisan migrate" command I got this error
    " [Illuminate\Database\QueryException]
    SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'blog_asgard.menu
    __menus' doesn't exist (SQL: select * from menu__menus where (select coun
    t(*) from menu__menu_translations where menu__menu_translations.menu_i d = menu__menus.id and locale = en and status = 1) >= 1 order by created_at desc)"

    oh when I tried to install asgart I got this final message
    "Admin account created!
    Undefined index: index_type" I dont know what is this means (maybe the problem was)


  • Global Moderator

    @mehmetkirkoca It's really hard to debug this way, i can not reproduce in any way.
    But i believe it's something with your setup, might be mysql, since it Doctrine can't find index_type. Im not particularly strong with sql to advise you with anything. You might try upgrading mysql, changing user with full permissions and so on.



  • @armababy Ok thanks for everything if I can find any progress I will post solution here



  • Hi Mehmet,

    I got same error have you find a solution for this ?



  • Hello again,

    I find the solution of this error.

    you need to call this "export LC_ALL=en_US.UTF-8" before starting to installation then asgard will be installed correctly


Log in to reply